Nacho (Cat)

Nacho Olmedo Manich

Guia d’Alta Muntanya als Alps

Vaig començar l’esquí de ben petit als Pirineus i durant l’adolescència vaig començar a practicar el freeride i participar en competicions. Entre viatges i competicions vaig descobrir serralades arreu del món: Sibèria, Sud-Amèrica, Caucas, Alaska… Gràcies a l’esquí vaig introduir-me a poc a poc al món de l’alta muntanya i als esquís es van afegir, els piolets, grampons, tascons i peus de gat.

L’any 2010 vaig deixar la meva terra natal per viure el meu somni Alpí. Em vaig instal·lar a Grenoble per acabar els meus estudis d’enginyer i poder estudiar la neu i els allaus. Poc després vaig començar un doctorat a l’àmbit dels riscs naturals que vaig acabar al 2015. Des d’aleshores la meva activitat professional s’ha concentrat en la recerca de nous sistemes de protecció contra els riscs naturals en zones de muntanya.

Al mateix temps, treballo com a professor per a l’Associació pel Coneixement de la Neu i els Allaus (ACNA) al Pirineu. És així com descobreixo la passió per guiar, transmetre els coneixements sobre el medi i compartir la passió dels cims.

Al 2020 un altre somni es materialitza i després d’unes proves d’accés exigents, aconsegueixo entrar a la reconeguda escola francesa de guies: “Ecole Nationale de Ski et Alpinisme” (ENSA) en Chamonix (Alps Francesos).

Desplaçat dalt de tot
Open chat
N'hesite pas à poser tes questions directement à ton guide